utorok 27. novembra 2012

10 dôvodov na úsmev

Dôvod na úsmev
Smile

1. Keď sa usmievame, vyzeráme atraktívnejšie. 

Ak s pozriete na usmievajúceho sa človeka, máte chuť priblížiť sa k nemu a zistiť, prečo sa usmieva, čo dobrého ho postretlo v živote. Pôsobí na nás príjemne na rozdiel od zamračenej tváre nahnevaných ľudí.


2.  Úsmev dokáže zmeniť našu vlastnú náladu.

Skúste sa niekedy usmiať, hoci aj nasilu, keď nemáte práve deň, alebo máte množstvo problémov. Samotný úsmev dokáže pomôcť našemu telu, aby zmenilo naše duševné nastavenie.



3. Úsmev je nákazlivý.

Ak sa niekto usmieva, dokáže zmeniť náladu aj ďalším ľudom,  svet pri ňom vyzerá  šťastnejší. Usmievajúci človek prináša šťastie. Usmievajte sa a ľudia sa budú chcieť s Vami stretnúť.



4. Úsmev zmierňuje stres. 


Stres sa zobrazuje na Vašej tvári. Vyzeráte unavene, zničene. Keď ste v strese, nájdite si trocha času na úsmev a stres sa určite zmenší, budete uvoľnenejší a schopnejší reagovať a riešiť problémy.


5. Úsmev naštartuje Váš imunitný systém. 


Keď sa usmievate, imunitný systém pracuje lepšie, pretože Vaše telo je uvoľnené.  Úsmev je prevenciou pred chrípkou a nachladnutím.



Smajlík pre úsmev
Smajlík pre úsmev



6. Úsmev znižuje tlak krvi. 


Keď sa usmievate, dá sa to odmerať, ako klesá Váš tlak. Skúste si to doma, ak máte tlakomer. Len tak si chvíľu poseďte a niečo prečítajte, potom sa na minútku usmejte a pokračujte v čítaní. Vidíte zmenu?


7. Úsmev uvoľňuje endorfíny, serotonín a hormóny, ktoré znižujú bolesť.


Štúdie ukazujú, že úsmev dokáže produkovať v tele endorfíny, hormón šťastia - serotonín a hormóny, ktoré potláčajú bolesť. Úsmev je droga, ktorú si vytvára samotné telo.


8. S úsmevom vyzeráte mladšie.


Ak sa usmievate, pracuje na tvári množstvo svalov, čo spôsobuje, že sa napína pokožka a tvár potom vyzerá mladšie.


9. Keď sa usmievate, máte väčšiu šancu na úspech. 


Ľudia, ktorý sa usmievajú, vyzerajú sebavedomejšie, dôveryhodnejšie, takže lepšie nadväzujú priateľstvá a dobré pracovné a obchodné vzťahy. Všimnite si prezidentskú kampaň, kandidáti sa snažia čím viac povinne usmievať :-)


10. Úsmev Vám pomôže ostať v pozitívnej nálade.


 Skúste sa niekedy usmiať a myslieť na niečo nepríjemné. Je to ťažké, pretože telo na úsmev už reagovalo pozitívne a vysiela signál, že svet je nádherný a veci idú dobre. Viac úsmevu Vám pomôže chrániť sa pred depresiou, stresom a obavami z budúcnosti.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára